Péterfy Tanulmányi Verseny

Képtalálatok a következőre: ELMARAD

 

Kedves Intézmények! Kedves felkészítő kollégák!

Iskolánk közel 30 éve tantárgyi versenyt szervez a tehetséges tanulóknak minden év tavaszán. A Péterfy Tanulmányi Versenyen kezdetben csak a városi iskolák vettek részt, majd kibővült ez a kör egész Zala megyére. Ma már 18-20 iskola több, mint 400 tanulója indul a megmérettetésen, ennek keretében komplex tanulmányi csapatversenyt hirdetünk az általános iskola 3-4. évfolyamán tanuló diákok részére. A csapatversenyek központi témája minden évben egy a kiírásban szereplő szépirodalmi mű, melyhez kapcsolódóan szövegértési, anyanyelvi, természetismereti, matematikai feladatokból álló tesztet kell megoldania a csapatoknak.

Az 5-6. évfolyamos tanulóknak magyar anyanyelvi 2 fordulós levelezős versenyt rendezünk, majd 20-22 tanulót hívunk az évfolyamonkénti döntőre.

A 2003/2004-es tanévtől angol és német társalgási versennyel is kibővítettük tanulmányi versenyünket 7. és 8. osztályos tanulók részére, mely egy 45 perces írásbeli kommunikációs tesztből és szövegértési feladatból, valamint egy szóbeli részből áll.

A legeredményesebb tanulókat díjazzuk.

 

SIKERES FELKÉSZÜLÉST KÍVÁNUNK!

Pályázatok

Pécsi Tudományegyetem
Aktív iskola
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Örökös ökoiskola
Petőfi 200
Erzsébet-tábor
Határtalanul
Akkreditált kiváló Tehetségpont
Okosan a pénzzel!