Intézkedési terv

Intézkedési terv

A Kőrösi Csoma Sándor – Péterfy Sándor Általános Iskola

járványügyi intézkedési terve (2021.szeptember 1-től visszavonásig)

 

  1. Intézményünkben a diákok számára a tanítási órán, saját osztályteremben, az intézmény egyéb helyiségeiben történő tartózkodás során nem kötelező a maszkviselet. A maszk önkéntes viselését senkinek nem lehet megtiltani.
  2. Az intézmény minden bejáratánál vírusölő hatású kézfertőtlenítőt biztosítunk, aminek használata mindenki számára ajánlott!
  3. A nevelési-oktatási intézményeket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. Kérjük a szülőket, amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, a NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. Kérjük a tisztelt szülőket, beteg, lázas gyermeket ne küldjenek az iskolába! Amennyiben gyermeküknél különféle betegségek tüneteit észlelik, gondoskodjanak orvosi vizsgálatról.

Az a gyermek, tanuló aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel mehet újra az intézménybe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.

  1. Az intézményben a lázas, beteg gyerek ellátása (lázmérés) elkülönített helyen történik. A gyereket ellátó felnőtt köteles szájmaszkot és kesztyűt viselni. A szülőt telefonon azonnal értesítjük és el kell jönnie beteg gyermekéért.
  2. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

Telefonszám:+3630/440-1843

e-mail: info@peterfyiskola.hu

  1. Annak a tanulónak az iskolai hiányzását, aki a vírusfertőzés szempontjából veszélyeztetett csoportba tartozik tartós betegsége (például szív-érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, légzőszervi megbetegedések, rosszindulatú daganatos megbetegedések, máj- és vesebetegségek) vagy például immunszupprimált állapota miatt, erről orvosi igazolással rendelkezik, és azt bemutatja, esetleges hiányzását igazolt hiányzásnak kell tekinteni.
  2. Igazolt hiányzásnak tekintendő továbbá, ha a gyermek, a tanuló hatósági karanténba kerül a részére előírt karantén időszakára. Ezen időszakban a tanuló az otthona elhagyása nélkül, a pedagógusokkal egyeztetett kapcsolattartási és számonkérési forma mellett részt vehet az oktatásban. A gyermek az iskolába kizárólag orvosi igazolással térhet vissza.
  3. A szülői értekezleteket elektronikus formában tartjuk meg, a szükséges információkat a KRÉTA rendszeren keresztül, vagy e-mailben juttatjuk el a szülőkhöz. Indokolt esetben személyes jelenléttel is tartható szülői értekezlet az intézmény udvarán.
  4. Az osztálytermekben, folyosókon, közösségi helységekben a lehetőség szerint folyamatosan szellőztetünk.
  5.  Úszásoktatás: A jelenlegi járványügyi intézkedéseknek megfelelően nem kell maszkot húzni, az uszoda oltási igazolvány nélkül is látogatható. Az uszoda előterében, illetve az öltözők előtt, kézfertőtlenítő van kihelyezve, amelynek használatára szeretnénk felhívni a figyelmet. Az úszásórák zártak, nem látogathatók, csak a kísérő tanárok, vagy olyan betegségben szenvedő gyermekkel léphet be felnőtt kísérő, akinek az állapota, betegsége ezt megköveteli( pl.:szívbeteg, epilepsziás). Az öltözőbe a kísérő tanárok személyén kívül, más személy, szülő nem tartózkodhat, nem mehet be! Az úszás óra vége előtt 15 perccel érkezhetnek a szülők hajat szárítani.

 Nagykanizsa, 2021. augusztus 31.

  

                                                                                              Sneffné Ágoston Mónika

                                                                                                 tagintézmény-vezető

Pályázatok

Okosan a pénzzel!
Aktív iskola
Határtalanul
Akkreditált kiváló Tehetségpont
Örökös ökoiskola
Pécsi Tudományegyetem
Erzsébet-tábor
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Petőfi 200